Kontakt info@carclean.se

Ska du ta körkort?

Står du som läser detta i begrepp att ta körkort? Det är ett bra beslut. Körkort gör livet lättare på många sätt, även om du aldrig kommer att äga en bil.

Om du inte har körkort, och börjar fråga runt i din bekantskapskrets, kommer du snabbt att märka en viktig skillnad. För vissa gick det på ett kick att ta körkort, andra fick köra upp fler gånger, och tog kanske uppemot 40 körlektioner. Vi människor är olika, och det är nästan aldrig så tydligt som när det kommer till bilkörning.Körskolebil

Om du som läser detta bor i Stockholm är du att gratulera. Ringens bilskola är den bilskola i landet som har högst betyg på rekommendationstjänsten Reco. Men det finns naturligtvis bra bilskolor i hela landet. I Tomelilla gick nyligen en körlärare i pension, vid 82 års ålder. Lärarens fru arbetade inom företaget tills hon fyllde 75, och idag driver sonen företaget vidare. Det berättar läraren för Ystads Allehanda.

En sak som är viktig när man väljer körskola är att se till att den har alla tillstånd som krävs. Det finns svarta körskolor av olika natur. Vissa fungerar helt enkelt så att en elev betalar en lärare svart för att köra med hen. Ibland har de ett tillstånd för privat övningskörning, ibland inte. Har man alla tillstånd, och inte tar betalt annat än för bensinen, kan det dock inte klassas som olaglig trafikskola. Det här exemplet är snarare att betrakta som integrationsarbete.

Men det finns också körskolor som ser seriösa ut, men som saknar de tillstånd som krävs. En sådan körskola har bl.a. avslöjats i Karlskoga.

Yttre och inre säkerhetskontroll

Något som man lär sig på körskolan, och som man kan bli testad på vid uppkörningen, är yttre och inre säkerhetskontroll. Tyvärr glömmer många bort detta så fort de fått sitt körkort, vilket är synd. Det är nämligen ett bra sätt att förvissa sig om att bilen fungerar som den ska.