Kontakt info@carclean.se

Så städar du ur en begagnad bil

Känslan av att köpa en ny bil är det inte mycket som slår. Men även en begagnad bil kan innebära ett stort lyft. Men vad gör du om den inte luktar så fräscht?

En begagnad bil kan ofta ha varit utsatt för både det ena och det andra. Som köpare är det därför inte lätt att veta hur den ser ut eller luktar invändigt. Utseendet kan ofta påverkas och förbättras med ny klädsel bland annat, men hur ska bilköparen egentligen bete sig för att få bort illaluktande doft ur bilen? Det kommer kommer den här texten att ta upp.

“Till en början måste du se till att öppna upp alla dörrar och fönster”

Bilen stinker

Om du står där och har köpt en ny, begagnad bil kan känslorna ofta vara på topp. Men så öppnar du dörren och känner en odör slå emot dig. Då är det dags att börja fundera på hur den ska försvinna. Till en början måste du se till att öppna upp alla dörrar och fönster. Det görs förslagsvis en solig dag när bilen kan stå utomhus för vädring. Alla mattor bör tas bort tillsammans med annat löst. Sedan är det bara att börja städa.

Städningens gång

Det är sällan klokt att bara spraya lite doftspray i bilen och hoppas på det bästa. Här behövs ordentlig rengöring. Fuktade trasor, medel för att rengöra säten – allt behövs. När bilen är ren till minsta skrymsle och har fått stå och vädra kan du stänga dörrarna ett tag och sedan prova att lukta. Är lukten borta? Grattis! Då har du gjort ett bra jobb. Om inte, är det bara att börja om igen.