Kontakt info@carclean.se

Hur du gör din bil personlig

Att styla sin bil är ett sätt att ge bilen mer karaktär och personlighet. Bilar massproduceras och utan några ändringar så sticker den inte ut från alla andra bilar av samma bilmodell. Därför har det blivit populärt att förbättra bilens utseende och göra den mer unik. Idag är utbudet av bilstyling enormt stort och bilägare kan i princip alltid hitta delar som passar deras budget och önskemål.

Vissa stylingdelar kan till och med förbättra bilens egenskaper och förlänga fordonets livslängd. Vad du ska tänka på är att alla produkter inte passar till alla bilmärken och bilmodeller. Bäst är att skaffa sig kunskap, alternativt att rådfråga experter. Sedan är det mest fantasin som sätter gränser. Bilar kan stylas utvändigt för att förbättra utseendet, till exempel med en prisvärd LED ramp för registreringsskylten, eller stylas invändigt för att förbättra bland annat komforten.

Leta bilprodukter på nätet

Ett vanligt fall är att du inte riktigt vet var du ska börja. Bäst är att helt enkelt samla inspiration och göra efterforskningar på internet. Har du en BMW kan du utgå från sökord som BMW styling och samma gäller för till exempel Volvo eller Audi. Ganska snart lär du ha några spännande idéer. Därefter kan du sätta en ungefärlig budget. Du behöver inte förvandla hela din bil på en gång, utan det går lika bra att styla den stegvis.

Fälgar, backspeglar och belysning är vanliga alternativ som går bra att styla på nästan alla bilmodeller. På insidan kan du göra något med växelspaken eller ratten för att bilen ska få mer karaktär och samtidigt bli roligare att köra.

Andrahandsmarknaden har mycket bilar att erbjuda

Bilentusiaster gillar att gå vidare till nya projekt och inte sällan väljer de att sälja sina gamla projekt när det börjar bli fullt i garaget. Då finns läge att fynda. Sverige har en väldigt intressant marknad för begagnade bilar och begagnade biltillbehör.

Undvik dock att “köpa grisen i säcken” genom att inte gå med på en affär förrän du verkligen kontrollerat att allt står rätt till. Välj gärna en pålitlig återförsäljare på nätet. Familjebilar är ofta heta på marknaden för begagnade bilar och den för närvarande svaga kronan har också skapat ett stort sug utomlands efter svenska bilar.