Kontakt info@carclean.se

Håll dig på rätt väg med rätt GPS

När det kommer till att ha en välutrustad bil, är det kanske många som tänker på att ha rätt däck, full tank och verktyg för småfix. Men, inte alla tänker på att en bra utrustad bil också bör innehålla en GPS. Med en GPS som är uppdaterad med de senaste kartorna, och som kan ge dig trafikinformation om eventuella köer och vägarbeten, så är du bra utrustad.

Det finns en del faktorer man bör tänka på vid köp av GPS. För att man ska dra nytta av fördelarna med en GPS måste man se till att den för det första har de rätta kartorna nedladdade. Det är också viktigt att en bra GPS kan hålla sig uppdaterad, och ladda ner nya versioner av kartor. En tilläggstjänst som de allra flesta navigationssystem har är TMC, alltså Traffic Message Channel. Det betyder att den ger information om eventuella hinder på vägen, som vägarbeten, köer eller liknande.

Vad ska man se efter vid köp av GPS?

Vare sig man kör bil privat eller i jobbet, kan det vara väldigt smart att ha en väl fungerande GPS i bilen. Den ger dig inte bara hjälp med att hitta fram till adresser du inte varit på förr, men kan också ge information om vägarbeten, väder eller fartkameror. De två sistnämnda är ofta tilläggstjänster som man måste betala för, och ladda ner separat. På grund av att all information blir nedladdad till minnet i GPS’en är det bra att se till att man antingen köper en GPS med mycket internminne, eller en GPS som har kompatibilitet för SD-kort. Då kan lagra mycket mer än bara de vanliga kartorna och uppdateringarna. Andra goda tjänster en GPS bör ha är körfältsguidning, möjlighet att spara valda favoriter, visa hastighetsbegränsning och alternativa vägar, samt att ha en stabil satellitsignal. Det kan hända att man blir utan signal om man kör i städer med många höghus, som blockerar signalen. En bra GPS ser till att detta inte händer.