Kontakt info@carclean.se

Digital körjournal och fler lastbilschaufförer

Vad behöver du som äger och driver en firma med logistik och bud via lastbilar? Chaufförer och smart teknik som minskar manuell hantering av körningar.

Om du har en åkerifirma eller ett logistikföretag har du förmodligen även en digital körjournal och en GPS-tracker från Northtracker. Om inte borde du ha det eller något liknande, eftersom det dokumenterar alla körningar automatiskt och det gör att du helt slipper den manuella hanteringen. Vilket sparar tid och pengar.

Brist på lastbilschaufförer

Men om du har en åkerifirma eller liknande så känner du förmodligen även av bristen på lastbilschaufförer som råder i landet.

Lastbilschaufför har blivit ett bristyrke och behovet av nya förare beräknas till 7 000 på ett år, enligt branschorganisationen Tya, Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd – Dagens Handel

I en artikel i Göteborgs-Posten går det att läsa om hur det råder stor brist i Göteborg, och om du vill vara garanterad jobb efter examen så är det lastbilschaufför du borde utbilda dig till. Branschen fullkomligt skriker efter folk och allra flest behövs just i västra Sverige. Det gör att det blir ett problem för de kunder som är beroende av lastbilsåkerierna.

Fler kvinnor till åkeribranschen

Samtidigt går det i Svenska Dagbladet att läsa om hur transportbranschen kommer att behöva anställa hela 50 000 nya chaufförer under de kommande tio åren. Det gör att det kommer bli fler tjejer bakom ratten, och på många gymnasier runt om i landet är transportprogrammet fyllt med runt 40 procent tjejer – eller mer. Nu kommer detta yrke inte längre vara lika mansdominerat. Viktigt är att du tycker att det är roligt att köra när du bestämmer dig för att bli en lastbilschaufför.