Kontakt info@carclean.se

Bäst att sälja bilen i maj

Går du med bilförsäljningstankar? Då är det verkligen läge att ta tag i saken. Det är nämligen just i detta nu som bilmarknaden är som bäst, både när det handlar om att köpa en ny bil likaså som att sälja på den begagnade marknaden.

Just nu, i maj månad, är det bäst att sälja sin bil. Har man tänkt att köpa eller sälja en bil är det dags att vara på hugget. Både för att hitta en bra bil för bästa möjliga pris, men också för att undvika att man bli lurad och drabbad av bedrägerier. I ett tidigare inlägg beskrev vi hur lätt det är att bli lurad i samband med bilköp och gav tips på hur man ska tänka i dessa situationer. Ta del av dessa om du är på väg att gå in en bilförsäljnings- eller köpprocess.

I Expressen kan man läsa om att det faktiskt just i detta nu är en het bilmarknad. En tredjedel av alla begagnade bilar som ligger upp på Blocket till försäljning säljs under samma dygn som annonsen publiceras. Enligt artikeln är det Volvo V40 CC som säljer snabbast.

Tänka på när man säljer bil

Så vad är bra att tänka på om man ska göra något så stort som ett bilköp? Det finns en hel del att tänka igenom för att affären ska bli så lyckad som möjligt.

Börja med att ta reda på vad andra har köpt samma bil för som din egen. Genom att kolla på slutpriser och tidigare bilaffärer kan man komma fram till ett rimligt pris att sätta på bilen inför försäljningen. Sedan gäller det att man städar och putsar bilen för att den ska vara i så bra skick som möjligt när intressanta spekulanter kommer och tittar på bilen. Om det är något som är i behov att åtgärda kan man försöka laga det så bra som möjligt för att värdet på bilen ska kunna bli som man tänkt sig.

När man sedan visar upp bilen för potentiella köpare är det viktigt att man är öppen och ärlig med skicket på bilen. Är det något som inte fungerar riktigt som det ska är det bra att man berättar det redan från början. Likaså om det handlar om något som har gått sönder eller har behövt lagats på service flera gånger.

Lycka till!